Site Overlay

Bun venit!

Mi-am dorit de multă vreme o casă pentru scrisul meu şi pentru prietenii mei. Iată casa, fiţi bineveniţi! Găsiţi aici câte ceva despre mine, despre cărţile, preferinţele şi ideile mele, dar sper ca, tot aici, să descoperim şi noutăţi despre fiecare dintre noi, citindu-ne, ascultându-ne, vorbind despre cărţi şi încercînd să păstrăm între noi încrederea, respectul şi bucuria de împărtăşi ceea ce ne pasionează.

Indigo

Ceea ce la un moment dat pare că Alina oferă cu generozitate este brusc închis între paranteze care delimitează informații indirecte, segmente de spaime, formule existențiale absconse & definiții incerte. E un joc textual de-a v-ați ascunselea, pe parcursul căruia numeroasele înfățișări ale actantului – aceste mereu multiplicate personaje-Ianus – trec prin fața cititorului învăluite în ceață, intenția fiind aceea de a-l induce încă o dată în eroare și de a da confesiunii un aer enigmatic.

ContinuăIndigo

rezistență

Cu abilitatea ei de a trece dincolo de suprafața abrazivă a cuvintelor și cu tonul ei neutru, de parcă sunetele s-ar imprima fără ocol, poezia Alinei Purcaru e în același timp directă și sofisticată. Biciuitor decupată și generos deschisă. Înainte de a fi citită ca o carte de poeme confesiv-reflexive, rezistență arată cum transparența ascunde uneori o umbră și străvezia economie de tropi poate camufla rafinamentul poeticității

Continuărezistență

Scroll Up