Site Overlay

Bun venit!

Mi-am dorit de multă vreme o casă pentru scrisul meu şi pentru prietenii mei. Iată casa, fiţi bineveniţi! Găsiţi aici câte ceva despre mine, despre cărţile, preferinţele şi ideile mele, dar sper ca, tot aici, să descoperim şi noutăţi despre fiecare dintre noi, citindu-ne, ascultându-ne, vorbind despre cărţi şi încercînd să păstrăm între noi încrederea, respectul şi bucuria de împărtăşi ceea ce ne pasionează.

Un secol de poezie româna scrisă de femei

Am avut în prima parte a anului trecut ideea unei antologii de poezie care să încerce să acopere varietatea de viziuni, orientări și discursuri ale scriiturii feminine din primele două decenii ale secolului al XXI-lea. Am realizat însă la timp că nu sînt eu cel chemat – sau cel mai potrivit – să o facă, iar antologia realizată de Alina Purcaru și Paula Erizanu, Un secol de poezie română scrisă de femei, al cărei prim volum a apărut la sfîrșitul lui 2019 la Editura Cartier, a picat la fix pentru a-mi dejuca orice părere de rău sau sentiment că un proiect necesar a rămas doar o schiță lăsată să zacă într-un sertar.

ContinuăUn secol de poezie româna scrisă de femei

Indigo

Ceea ce la un moment dat pare că Alina oferă cu generozitate este brusc închis între paranteze care delimitează informații indirecte, segmente de spaime, formule existențiale absconse & definiții incerte. E un joc textual de-a v-ați ascunselea, pe parcursul căruia numeroasele înfățișări ale actantului – aceste mereu multiplicate personaje-Ianus – trec prin fața cititorului învăluite în ceață, intenția fiind aceea de a-l induce încă o dată în eroare și de a da confesiunii un aer enigmatic.

ContinuăIndigo

Alte 10.000 de semne /Otros 10.000 caracteres

Această carte continuă proiectul foarte inspirat coordonat de Simona Sora în volumul bilingv, româno-englez, 10.000 de semne/ 10.000 characters, apărut anul trecut în traducerea lui Alistair Ian Blyth și reafirmă un mod de antologare care lasă mult spațiu de reprezentare autorilor, ei fiind cei care aleg cele 10.000 de semne pe care le consideră cele mai valoroase ori semnificative pentru ceea ce au scris.

ContinuăAlte 10.000 de semne /Otros 10.000 caracteres

Scroll Up